Omega-3 Naturalne źródło EPA i DHA

Kapsułki 60 sztuk

  • Dla osób, które chcą zadbać o serce.
  • Dla osób, które chcą wspomóc prawidłowe funkcje mózgu i wzroku.
  • Nie zawiera cukrów i skrobi
  • Suplement diety

1 dziennie Bezglutenowy, Bezmleczny

  • Opis produktu

  • Składniki

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

  • Inne produkty z tej kategorii

  • Polecane artykuły

  • Produkt ten stanowi skoncentrowane źródło oleju rybiego o gwarantowanej standaryzowanej zawartości Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 3 (EPA i DHA). Koncentrat oleju rybiego SOLGAR uzyskany jest z anchois i sardynek. Dostarcza w jednej kapsułce porcję kwasów Omega 3 równą zalecanemu dziennemu spożyciu.*

    * https://ncez.pl/upload/normy-net-1.pdf

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

    Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki, planujące jakiekolwiek procedury medyczne lub chirurgiczne lub osoby chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: cukru, skrobi, pszenicy, produktów mlecznych, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
    Niska zawartość sodu.

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Koncentrat z oleju ryb (anchois, sardynki) – 1000 mg

    w tym:

    Kwas Eikozapentaenowy (EPA)† – 160 mg

    Kwas Dokozaheksaenowy (DHA)† – 100 mg

    † – Wielonienasycone kwasy Omega-3, w postaci naturalnych trójglicerydów

    Składniki:

    Koncentrat z oleju ryb (anchois, sardynki) w tym: Kwas Eikozapentaenowy (EPA), Kwas Dokozaheksaenowy (DHA), żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (roślinny), przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

  • BADANIA NAUKOWE
    • Postać naturalnych trójglicerydów z oleju z ryb charakteryzuje się jedną z najwyższych biodostępności spośród różnych form DHA i EPA1.

    • DHA i EPA może powstawać w organizmie w wyniku przemiany kwasu alfa-linolenowego (ALA) dostarczonego z dietą, jednak jest to proces nieefektywny (przemiana w EPA wynosi ok. 8-12%, a w DHA ok. 1%)2.

    1. PLEFA 2010; 83:137-141.
    2. Am. J. Clin. Nutr. 2006; 84:44-53.

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE
    • Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

  • Opis produktu

    Produkt ten stanowi skoncentrowane źródło oleju rybiego o gwarantowanej standaryzowanej zawartości Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 3 (EPA i DHA). Koncentrat oleju rybiego SOLGAR uzyskany jest z anchois i sardynek. Dostarcza w jednej kapsułce porcję kwasów Omega 3 równą zalecanemu dziennemu spożyciu.*

    * https://ncez.pl/upload/normy-net-1.pdf

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

    Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki, planujące jakiekolwiek procedury medyczne lub chirurgiczne lub osoby chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: cukru, skrobi, pszenicy, produktów mlecznych, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
    Niska zawartość sodu.

  • Składniki

    Główne składniki:

    Składniki:

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Koncentrat z oleju ryb (anchois, sardynki) – 1000 mg

    w tym:

    Kwas Eikozapentaenowy (EPA)† – 160 mg

    Kwas Dokozaheksaenowy (DHA)† – 100 mg

    † – Wielonienasycone kwasy Omega-3, w postaci naturalnych trójglicerydów

    Składniki:

    Koncentrat z oleju ryb (anchois, sardynki) w tym: Kwas Eikozapentaenowy (EPA), Kwas Dokozaheksaenowy (DHA), żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (roślinny), przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

    For detailed nutritional information, please check the label

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE
    • Postać naturalnych trójglicerydów z oleju z ryb charakteryzuje się jedną z najwyższych biodostępności spośród różnych form DHA i EPA1.

    • DHA i EPA może powstawać w organizmie w wyniku przemiany kwasu alfa-linolenowego (ALA) dostarczonego z dietą, jednak jest to proces nieefektywny (przemiana w EPA wynosi ok. 8-12%, a w DHA ok. 1%)2.

    1. PLEFA 2010; 83:137-141.
    2. Am. J. Clin. Nutr. 2006; 84:44-53.

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE
    • Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

  • Inne produkty z tej kategorii
  • Polecane artykuły