cart 0

Brak produktów w koszyku.

Omega 3-6-9

Połączyliśmy bezcenne właściwości ryb i roślin, by zapewnić wartościowe kwasy tłuszczowe.

148.90 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Z ryb, siemienia lnianego i ogórecznika.

    Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 zawierają oleje z ryb, sie­mienia lnianego i ogórecznika. Produkt ten charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych z przewagą kwasów tłuszczowych omega 3. Kapsułki dostarczają ponadto kwasów Omega 9 w postaci kwasu oleinowego, otrzyma­nego również z oleju z siemienia lnianego.

    Jakość produktu zapewnia specjalny proces oczyszczania oleju rybnego z metali ciężkich (w tym rtęci), PCB i innych zanieczyszczeń, z wykorzystaniem destylacji cząsteczkowej.

    Składniki produktu posiadają wiele właściwości:

    Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.
    Kwas linolowy (LA) i kwas alfa-linolenowy (ALA) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, w przypadku spożywania 10 g LA i 2 g ALA dziennie.
    Wykazano, że zastąpienie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi w diecie obniża poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.

    Kapsułki Omega-3-6-9 to idealny sposób na uzupełnienie diety w niezbędne kwasy tłuszczowe przy pomocy suplementu wysokiej jakości.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki) zawiera:

    Olej rybi – 1300 mg

    Olej lniany – 1300 mg

    Olej z ogórecznika – 1300 mg

    które zawierają:

    Kwasy tłuszczowe omega-3
    Kwas alfa-linolenowy (ALA) – 585 mg
    Kwas eikozapentaenowy (EPA)† – 344 mg
    Kwas dokozaheksaenowy (DHA)† – 221 mg

    Kwasy tłuszczowe omega-6
    Kwas linolowy (LA) – 598 mg
    Kwas gamma-linolenowy (GLA) – 247 mg

    Kwasy tłuszczowe omega-9
    Kwas oleinowy – 325 mg

    †Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, w postaci estrów etylowych.

     

    Składniki:
    żelatyna wołowa, substancja żelująca (glicerol roślinny (z oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowego)), olej rybi, olej lniany, olej z ogórecznika; przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli).

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 3 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementu diety nie należy stosować zamiast zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

     

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chcą zadbać o serce;
    • Dla osób, które chcą zadbać o prawidłowy poziom cholesterolu;
    • Dla osób, które chcą uzupełnić dietę w wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    cukrów, soli, skrobi

    cukrów, soli, skrobi

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

    soi

    soi

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu oraz prawidłowego widzenia przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

    • Kwas linolowy (LA) i kwas alfa-linolenowy (ALA) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, w przypadku spożywania 10 g LA i 2 g ALA dziennie.

    • Wykazano, że zastąpienie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi w diecie obniża poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.

  • Charakterystyka

    • Mieszanka olejów z różnych źródeł: ryb (sardela, makrela, sardynki), siemienia lnianego i ogórecznika lekarskiego.
    • Wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych z przewagą kwasów tłuszczowych omega-3.
    • Specjalny proces oczyszczania oleju rybnego z metali ciężkich (w tym rtęci), PCB i innych zanieczyszczeń z wykorzystaniem destylacji cząsteczkowej.