cart 0

Brak produktów w koszyku.

Naturalna Żurawina z dodatkiem Witaminy C

Solgar Naturalna Żurawina Wielkoowocowa z dodatkiem witaminy C dla wsparcia odporności, wzmocnienia skóry i zmniejszenia uczucia zmęczenia, w formie kapsułek.

79.99 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Poszukujesz wsparcia skóry? Chcesz wzmocnić odporność i zmniejszyć uczucie zmęczenia? Wybierz naturalną żurawinę wzbogaconą witaminą C – bo każda z nas może czasem potrzebować dodatkowej troski! Solgar Naturalna Żurawina Wielkoowocowa z dodatkiem witaminy C to preparat zaprojektowany z myślą o wsparciu kobiecych potrzeb. Zawarta w preparacie witamina C wspiera produkcję kolagenu – białka, które stanowi większość struktury Twojej skóry. Ponadto witamina C przyczynia się do prawidłowej pracy układu odpornościowego i nerwowego, a także wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia. Solgar Naturalna Żurawina Wielkoowocowa z dodatkiem witaminy C, to suplement diety w formie kapsułek zawierający sproszkowany koncentrat 400 mg żurawiny oraz 60 mg witaminy C w jednej kapsułce.

  • Składniki

    Składniki aktywne w zalecanej dziennej porcji do spożycia (1 lub 2 kapsułki):

    Żurawina (Vaccinium macrocarpon, sproszkowany koncentrat) ) – 400 mg / 800 mg

    Witamina C (kwas L-askorbinowy) – 60 mg / 120 mg (75%/150%)*

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Składniki:

    Sproszkowany koncentrat owoców żurawiny (Vaccinium macrocarpon), otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza), witamina C (kwas L-askorbinowy), substancje przeciwzbrylające (dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych)).

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed użyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które szukają skoncentrowanej formy żurawiny;
    • Dla osób, które potrzebują wsparcia w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

    skrobi

    skrobi

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Żurawina jest jednym z owoców, który jest bogatym źródłem związków polifenolowych (m.in. flawonoidy, antocyjanidyny, flawonole) i wykazujących działanie przeciwutleniające2,3. Proantocyjanidyny (polifenole) są w stanie stymulować odporność śluzówkową poprzez oddziaływanie na tkankę limfatyczną związaną z błonami śluzowymi jelit, będącą częścią układu immunologicznego człowieka4.

    • Zbadano wpływ żurawiny na funkcję odpornościową u ludzi5. Wyniki badania wskazują, że codzienne przez 10 tygodni dostarczanie badanym osobom polifenoli oraz proantycyjanidynów zawartych w żurawinie (pochodzących z 450 ml napoju przygotowanego ze sproszkowanej żurawiny) może zwiększać namnażanie limfocytów γδ-T i komórek odpornościowych zlokalizowanych w nabłonku przewodu pokarmowego.

    • Suplementacja witaminą C może wspomóc funkcjonowanie układu odpornościowego, m.in. przez wzmocnienie aktywności komórek NK (tzw. naturalnych zabójców) czy namnażanie limfocytów6.

    • Obserwowany spadek poziomu witaminy C w osoczu i leukocytach w okresach narażenia odporności na czynniki zewnętrzne sugeruje, że zwiększonemu wytwarzaniu utleniaczy przeciwdziała reakcja z witaminą C, dzięki czemu gospodarz jest chroniony przed szkodliwym działaniem związków utleniających7.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego.

    • Witamina C przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

    • Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

    • Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

    • Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza.

  • Charakterystyka

    Szczegółowe informacje na karcie produktowej.

  • Bibliografia

    1. Herba Polonica 2010; 56(2):38-46.
    2. Adv. Nutr. 2013; 4:618–632.
    3. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 2009; 49:741-781.
    4. Mucosal Immunology 2008; 1(1):31-37.
    5. Nutr. J. 2013; 12:161.
    6. Ann. Nutr. Metab. 2006; 50:85–94.
    7. R. Muggli, Vitamin C and phagocytes; Nutrient modulation of the immune response, New York, Basel, Hongkong, Marcel Dekker, 1992, 75–90.
    8. Current Bioactive Compounds 2011; 7(1):39-46.