cart 0

Brak produktów w koszyku.

Wyciąg z Głogu

Zebraliśmy owoce i dodaliśmy kwiaty, by oddać Ci doskonałą formę głogu.

79.90 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Preparat zawiera w jednej kapsułce sproszkowane nieprzetworzone owoce głogu oraz standaryzowany sproszkowany wyciąg z liści i kwiatów głogu o stałej gwarantowanej ilości witeksyny. Ekstrakt z liści i kwiatów głogu wspomaga funkcje serca, zwiększa dopływ tlenu i poprawia krążenie krwi obwodowej.

    Opracowana przez Solgar receptura tego preparatu zapewnia pełną siłę działania głogu występującego w naturze.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1, 2 lub 3 kapsułki) zawiera:

    Sproszkowane owoce głogu (Crataegus spp) – 250 mg/500 mg/750 mg

    Standaryzowany wyciąg z liści/kwiatów głogu (Crataegus spp.) (3 mg/6 mg/9 mg [2%] witeksyny) – 150 mg/300 mg/450 mg

     

    Składniki:
    Sproszkowane owoce głogu (Crataegus spp), standaryzowany wyciąg z liści/kwiatów głogu (Crataegus spp.), otoczka kapsułki roślinnej hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych roślinnych, przeciwutleniacze: sproszkowana mieszanina* beta-karotenu i kwasu askorbinowego .

    *PhytO2X® jest specjalną mieszaniną występujących w naturze przeciwutleniaczy, której celem jest zachowanie świeżości składników.

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 do 3 kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne. Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chcą zadbać o układ krwionośny;
    • Dla osób, które szukają wsparcia antyoksydacyjnego.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Spożywanie 500 mg ekstraktu z liści i kwiatów głogu dziennie (standaryzowany na min. 1,8% ramnozydu witeksyny) przez 10 tygodni wpłynęło na zmniejszenie rozkurczowego ciśnienia krwi w grupie osób badanych1.

    • Suplementacja ekstraktu z liści i kwiatów głogu (DER 4-6,6:1, standaryzowany na 84,3 mg proantocyjanidyn) w ilości 900 mg dziennie przez 12 tygodni wpłynęła na regulację ciśnienia krwi osób badanych oraz na profil lipidowy krwi (zmniejszenie poziomu cholesterolu całkowitego i cholesterolu frakcji LDL oraz zwiększenie poziomu cholesterolu HDL) w porównaniu z grupą niestosującą suplementacji2.

    • W badaniach in vitro wykazano, że owoce głogu oraz ekstrakt z kwiatów i liści głogu wykazują właściwości antyoksydacyjne m.in. w kierunku hamowania utleniania cholesterolu frakcji LDL, co związane jest z obecnością związków polifenolowych w tej roślinie3.

    • Właściwości antyoksydacyjne wykazuje m.in. witeksyna – flawonoid zawarty w ekstrakcie z liści/kwiatów głogu4.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Ekstrakt z głogu wspomaga funkcje serca, zwiększa dopływ tlenu i poprawia krążenie obwodowe.

  • Charakterystyka

    • Połączenie w jednej kapsułce nieprzetworzonych owoców głogu z wyciągiem z liści i kwiatów głogu.
    • Wyciąg z liści/kwiatów głogu standaryzowany na zawartość witeksyny (2%).
    • Dodatek PhytO2X® w celu zachowania świeżości składników.

     

  • Bibliografia

    1. Phytother. Res. 2002; 16(1):48-54.
    2. Mustansiriya Med. J. 2012; 11(1): 52-57.
    3. Probl. Hig. Epidemiol. 2016; 97(1):24-28.
    4. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 2020; 61(27):1-16