cart 0

Brak produktów w koszyku.

Naturalna witamina E 134 mg 200 IU

Walcz z wolnymi rodnikami dzięki naturalnej mieszaninie tokoferoli.

Brak w magazynie

Chcesz otrzymać powiadomienie, gdy ten produkt będzie ponownie dostępny?

DARMOWA WYSYŁKA OD 150zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Preparat dostarcza naturalnej witaminy E. Dodatkową zaletą jest to, że naturalna witamina E dostępna jest w roślinnej miękkiej kapsułce.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Witamina E (200 IU, D-alfa tokoferol) – 134 mg (1117% RWS*)

    Mieszanina tokoferoli – 13 mg

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

     

    Składniki:
    olej szafranowy, zmodyfikowana skrobia kukurydziana, substancje glazurujące: glicerol (roślinny), karagen; regulator kwasowości: fosforany sodu; witamina E (D-alfa tokoferol), mieszanka tokoferoli, trójglicerydy o średniej długości łańcucha, lecytyny (sojowe).

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne. Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które szukają wsparcia antyoksydacyjnego;
    • Dla osób, które chciałyby zadbać o skórę.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    cukrów

    cukrów

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Alfa-tokoferol jest formą witaminy E występującą naturalnie w żywności. W organizmie człowieka znajdują się białka wiążące i transportujące właśnie tę formę witaminy E do miejsc, w których spełnia swoje funkcje1.

    • Alfa-tokoferol jest główną formą witaminy E obecną w skórze właściwej oraz w naskórku2.

    • Głównym źródłem witaminy E w diecie są oleje roślinne, nasiona, orzechy, nasiona roślin strączkowych oraz ziarna zbóż3,4.

    • W wyniku wysokiej aktywności fizycznej, działania promieni słonecznych, zanieczyszczenia środowiska czy też procesów metabolicznych zachodzących stale w komórkach, mogą powstawać w organizmie wolne rodniki5.

    • Powstawanie nadmiernej ilości wolnych rodników w połączeniu z nieodpowiednim poziomem przeciwutleniaczy w organizmie, może prowadzić do wystąpienia stresu oksydacyjnego, który może wpływać negatywnie na komórki i tkanki. Wolne rodniki wytwarzane w zbyt dużej ilości mogą utleniać m.in. białka oraz lipidy5. Składniki te znajdują się m.in. w skórze, zatem stres oksydacyjny może ograniczać prawidłowe funkcje kolagenu i elastyny oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych budujących skórę6.

    • Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym witamina E neutralizuje wolne rodniki, w wyniku czego może działać stabilizująco na błony komórkowe7.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

  • Charakterystyka

    • Wysoka zawartość witaminy E – 134 mg w postaci D-alfa-tokoferolu w jednej kapsułce.
    • Roślinne kapsułki wypełnione są olejem szafranowym, w którym rozpuszczona jest witamina E.
    • Naturalna forma witaminy E wykorzystywana przez organizm1.
    • Dodatek mieszaniny tokoferoli.

  • Bibliografia

    1. Probl. Nauk Biol. 2009; 58(1-2):199-210.
    2. Mol. Aspects Med. 2007; 28:646–667.
    3. Sultan Qaboos Univ. Med. J. 2014; 14(2):157–165.
    4. EFSA Journal 2015; 13(7):4149.
    5. Now. Lek. 2006; 75(6):582–586.
    6. Kosmetol. Estet. 2019; 1(8):13-16.
    7. J. Fac. Pharm. Ankara 2003; 32(4):243-267