Druga sztuka 50% taniej! Witamina D3 2200 IU | Witamina C 500 mg smak pomarańczowy | Witamina D3 1000 IU pastylki
Druga sztuka 50% taniej! Witamina D3 2200 IU | Witamina C 500 mg smak pomarańczowy | Witamina D3 1000 IU pastylki
cart 0

Brak produktów w koszyku.

Naturalna witamina E 200 IU

Walcz z wolnymi rodnikami dzięki naturalnej mieszaninie tokoferoli.

Brak w magazynie

Chcesz otrzymać powiadomienie, gdy ten produkt będzie ponownie dostępny?

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Preparat dostarcza naturalnej witaminy E. Dodatkową zaletą jest to, że naturalna witamina E dostępna jest w roślinnej miękkiej kapsułce.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Witamina E (200 IU, D-alfa tokoferol) – 134 mg (1117% RWS*)

    Mieszanina tokoferoli – 13 mg

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

     

    Składniki:

    kapsułka (modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje glazurujące: glicerol (roślinny), karagen; sorbitol), olej z nasion szafranu, olej słonecznikowy, trójglicerydy średniołańcuchowe, lecytyny [z soi].

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne. Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które szukają wsparcia antyoksydacyjnego;
    • Dla osób, które chciałyby zadbać o skórę.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    cukrów, soli

    cukrów, soli

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Alfa-tokoferol jest formą witaminy E występującą naturalnie w żywności. W organizmie człowieka znajdują się białka wiążące i transportujące właśnie tę formę witaminy E do miejsc, w których spełnia swoje funkcje1.

    • Alfa-tokoferol jest główną formą witaminy E obecną w skórze właściwej oraz w naskórku2.

    • Głównym źródłem witaminy E w diecie są oleje roślinne, nasiona, orzechy, nasiona roślin strączkowych oraz ziarna zbóż3,4.

    • W wyniku wysokiej aktywności fizycznej, działania promieni słonecznych, zanieczyszczenia środowiska czy też procesów metabolicznych zachodzących stale w komórkach, mogą powstawać w organizmie wolne rodniki5.

    • Powstawanie nadmiernej ilości wolnych rodników w połączeniu z nieodpowiednim poziomem przeciwutleniaczy w organizmie, może prowadzić do wystąpienia stresu oksydacyjnego, który może wpływać negatywnie na komórki i tkanki. Wolne rodniki wytwarzane w zbyt dużej ilości mogą utleniać m.in. białka oraz lipidy5. Składniki te znajdują się m.in. w skórze, zatem stres oksydacyjny może ograniczać prawidłowe funkcje kolagenu i elastyny oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych budujących skórę6.

    • Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym witamina E neutralizuje wolne rodniki, w wyniku czego może działać stabilizująco na błony komórkowe7.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

  • Charakterystyka

    • Wysoka zawartość witaminy E – 134 mg w postaci D-alfa-tokoferolu w jednej kapsułce.
    • Roślinne kapsułki wypełnione są olejem szafranowym, w którym rozpuszczona jest witamina E.
    • Naturalna forma witaminy E wykorzystywana przez organizm1.
    • Dodatek mieszaniny tokoferoli.

  • Bibliografia

    1. Probl. Nauk Biol. 2009; 58(1-2):199-210.
    2. Mol. Aspects Med. 2007; 28:646–667.
    3. Sultan Qaboos Univ. Med. J. 2014; 14(2):157–165.
    4. EFSA Journal 2015; 13(7):4149.
    5. Now. Lek. 2006; 75(6):582–586.
    6. Kosmetol. Estet. 2019; 1(8):13-16.
    7. J. Fac. Pharm. Ankara 2003; 32(4):243-267