Szybka zupa meksykańska

Jeśli szukasz przepisu na prostą zupę, to mamy dla Ciebie coś spod stóp La Malinche. Meksykański wulkan inspiruje do przyrządzania szybkiego i energetycznego obiadu. Ma niewiele kalorii, cukrów i sporo białka oraz błonnika.

Całkowity czas: 25 minut
4 porcje

Składniki

2 kotlety schabowe bez kości pokrojone w kostkę
1/2 posiekanej cebuli
1-1,5 litra bulionu z kurczaka
Puszka meksykańskiego sosu pomidorowego
Puszka fasoli pinto
2 łyżeczki proszku chili

Przygotowanie

W głębokim rondlu, podsmażyć mięso z cebulą. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić wszystko do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 10 minut.

Wartości odżywcze

1 porcja

dzienne zapotrzebowanie,
dieta 2000 kalorii
Kalorie187
Kalorie z tłuszczów2614 %
Tłuszcze (wszystkie)3 g4 %
Tłuszcze nasycone0,7 g
Tłuszcze wielonienasycone0,7 g
Tłuszcze jednonienasycone0,9 g
Cholesterol26 g 9 %
Sód1076 mg45 %
Potas710 mg20 %
Wszystkie węglowodany22 g7 %
Błonnik5,6 g22 %
Cukry1 g
Białko19 g37 %