
Opis produktu
Składniki
Inne produkty z tej kategorii
Polecane artykuły
Gwarantowana zawartość allicyny
Standaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0,75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna [1].Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest kapsułką roślinną, a żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego.Sproszkowany czosnek użyty w produkcie został wytworzony z główek czosnku uprawianych bez użycia sztucznych pestycydów i nawozów (certyfikat Quality Assurance International).Właściwości czosnku:
- zawiera przeciwutleniacze, pozwala zwiększyć zdolności aktyoksydacyjne organizmu;
- pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i homocysteiny we krwi, pomaga w utrzymaniu zdrowia serca;
- przyczynia się do odporności na krótkotrwały stres;
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu oddechowego;
- może przyczynić się do zachowania równowagi mikrobiologicznej w jelitach i do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami;
- działanie antybakteryjne.
[1] Block, E. (1985). The Chemistry of Garlic and Onions. Scientific American, 252(3), 114–118.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem. INFORMACJA ALERGICZNA
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* – 500 mg / 1000 mg
w tym alliina – 5 mg / 10 mg
*Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg.
Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.
Składniki:
sproszkowany czosnek (Allium sativum) w tym alliina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
-
Żeń-szeń syberyjski
Karczoch wyciąg z liści
Kompleks Saw Palmetto Likopen
Ashwagandha wyciąg z korzenia
-
Carbonara z karczochem
Tamilskie kłącza aromatycznej historii imbiru
Żeń-szeń syberyjski. Cena sławy
- Opis produktu
Gwarantowana zawartość allicyny
Standaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0,75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna [1].Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest kapsułką roślinną, a żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego.Sproszkowany czosnek użyty w produkcie został wytworzony z główek czosnku uprawianych bez użycia sztucznych pestycydów i nawozów (certyfikat Quality Assurance International).Właściwości czosnku:
- zawiera przeciwutleniacze, pozwala zwiększyć zdolności aktyoksydacyjne organizmu;
- pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i homocysteiny we krwi, pomaga w utrzymaniu zdrowia serca;
- przyczynia się do odporności na krótkotrwały stres;
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu oddechowego;
- może przyczynić się do zachowania równowagi mikrobiologicznej w jelitach i do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami;
- działanie antybakteryjne.
[1] Block, E. (1985). The Chemistry of Garlic and Onions. Scientific American, 252(3), 114–118.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem. INFORMACJA ALERGICZNA
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników. - Składniki
Główne składniki:
Składniki:
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* – 500 mg / 1000 mg
w tym alliina – 5 mg / 10 mg
*Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg.
Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.
Składniki:
sproszkowany czosnek (Allium sativum) w tym alliina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.
For detailed nutritional information, please check the label
- Inne produkty z tej kategorii
- Polecane artykuły