Czosnek 500 mg

Kapsułki roślinne 90

  • Suplement diety
  • Gwarantowana zawartość allicyny
  • Produkt nie zawiera cukru, soli i skrobi

1 do 2 dziennie Bezglutenowy, Bezmleczny, Koszerny, Wegański, Wegetariański

  • Opis produktu

  • Składniki

  • Inne produkty z tej kategorii

  • Polecane artykuły

  • Gwarantowana zawartość allicyny

    Standaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0,75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna [1].
    Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest kapsułką roślinną, a żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego.
    Sproszkowany czosnek użyty w produkcie został wytworzony z główek czosnku uprawianych bez użycia sztucznych pestycydów i nawozów (certyfikat Quality Assurance International).

    Właściwości czosnku:

    • zawiera przeciwutleniacze, pozwala zwiększyć zdolności aktyoksydacyjne organizmu;
    • pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i homocysteiny we krwi, pomaga w utrzymaniu zdrowia serca;
    • przyczynia się do odporności na krótkotrwały stres;
    • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu oddechowego;
    • może przyczynić się do zachowania równowagi mikrobiologicznej w jelitach i do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami;
    • działanie antybakteryjne.

    [1] Block, E. (1985). The Chemistry of Garlic and Onions. Scientific American, 252(3), 114–118.

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać  zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJA ALERGICZNA

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.

    • Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:

      Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* – 500 mg / 1000 mg

      w tym alliina – 5 mg / 10 mg

      *Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg.

      Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.

      Składniki:

      sproszkowany czosnek (Allium sativum) w tym alliina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.

    • Opis produktu

      Gwarantowana zawartość allicyny

      Standaryzowany czosnek firmy Solgar jest wyjątkowy na polskim rynku, gdyż zawiera gwarantowany potencjał allicyny (0,75 mg w kapsułce). Zapewniamy też, że w 500 mg sproszkowanego czosnku znajduje się 5 mg alliiny. W wyniku oddziaływania zawartego w produkcie enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym powstaje allicyna [1].
      Szanując potrzeby odbiorców Solgar dochowuje najwyższej staranności, by dostarczać wysokiej jakości produkty spełniające wymagania wegan i wegetarian. Opracowany w nowoczesnym laboratorium standaryzowany czosnek chroniony jest kapsułką roślinną, a żaden z użytych składników kapsułki (substancje wypełniające i przeciwzbrylające) nie jest pochodzenia zwierzęcego.
      Sproszkowany czosnek użyty w produkcie został wytworzony z główek czosnku uprawianych bez użycia sztucznych pestycydów i nawozów (certyfikat Quality Assurance International).

      Właściwości czosnku:

      • zawiera przeciwutleniacze, pozwala zwiększyć zdolności aktyoksydacyjne organizmu;
      • pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i homocysteiny we krwi, pomaga w utrzymaniu zdrowia serca;
      • przyczynia się do odporności na krótkotrwały stres;
      • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu oddechowego;
      • może przyczynić się do zachowania równowagi mikrobiologicznej w jelitach i do obrony przed szkodliwymi mikroorganizmami;
      • działanie antybakteryjne.

      [1] Block, E. (1985). The Chemistry of Garlic and Onions. Scientific American, 252(3), 114–118.

      SPOSÓB UŻYCIA

      Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać  zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

      INFORMACJA ALERGICZNA

      Produkt bezglutenowy.
      Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.

    • Składniki

      Główne składniki:

        Składniki:

        Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:

        Sproszkowany czosnek (Allium sativum )* – 500 mg / 1000 mg

        w tym alliina – 5 mg / 10 mg

        *Potencjał allicyny obliczony zgodnie z United States Pharmacopeia: 0,75 mg.

        Allicyna powstaje z alliiny w wyniku oddziaływania zawartego w czosnku enzymu allinazy na alliinę w środowisku wodnym.

        Składniki:

        sproszkowany czosnek (Allium sativum) w tym alliina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.

        For detailed nutritional information, please check the label

      • Inne produkty z tej kategorii
      • Polecane artykuły