cart 0

Brak produktów w koszyku.

Witamina D3 1000 IU (25 mcg)

Słynna solgarowska jakość oleju z wątroby ryb.

63.90 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Preparat zawiera 25 µg naturalnej witaminy D w postaci cholekalcyferolu w porcji dziennej tj. jednej (1) kapsułki. Taka porcja ma udokumentowane oddziaływanie fizjologiczne na organizm ludzki. Witamina D bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

    Niedościgniona solgarowska staranność produkcji, jak i sposób pakowania (bursztynowa buteleczka za szkła farmakologicznego) gwarantuje tej witaminie zachowanie pełnej potencji i aktywności w trakcie całego okresu zażywania.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Witamina D (1000 IU, z oleju z wątroby ryb i cholekalcyferol) – 25 µg (1000% RWS*)
    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Składniki:

    olej z krokosza barwierskiego, żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (roślinny); Witamina D (z oleju z wątroby ryb i cholekalcyferol).

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chcą uzupełnić dietę
    w witaminę D;
    • Dla osób, które szukają składnika
    wspierającego odporność;
    • Dla osób, które chciałyby zadbać
    o zdrowe kości i zęby

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    cukrów, skrobi

    cukrów, skrobi

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Receptory witaminy D są umiejscowione w wielu tkankach organizmu oraz w większości komórek układu odpornościowego1.

    • Witamina D stymuluje różnicowanie się monocytów do dojrzałych makrofagów (komórek żernych), uczestniczących w mechanizmach obronnych organizmu1.

    • Witamina D uczestniczy m.in. w regulacji namnażania limfocytów B i T oraz w wytwarzaniu specyficznych przeciwciał, a w konsekwencji w modulacji odpowiedzi immunologicznej2.

    1. Post. Hig. 2014; 68:865-878.
    2. J. Investig. Med. 2011; 59(6):881–886.

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

    • Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.

    • Witamina D bierze udział w procesie podziału komórek.

    • Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu.

    • Witamina D pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi.

    • Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.

  • Charakterystyka

    • Wysoka zawartość witaminy D: 50 µg w 2 kapsułkach
    Witamina D pochodząca z olejów
    z wątroby wybranych gatunków
    ryb dalekomorskich z rodziny
    dorszowatych: dorsza, czarniaka,
    plamiaka i rdzawca.
    • Postać kapsułek wypełnionych olejem
    z krokosza barwierskiego, w którym
    rozpuszczona jest witamina D.

  • Bibliografia

    1. Post. Hig. 2014; 68:865-878.
    2. J. Investig. Med. 2011; 59(6):881–886