WITAMINA D3 2500 IU (62,5 µg) płyn

WITAMINA D3 2500 IU (62,5 µg) płyn

Witamina D3 2500 IU (62,5 µg) płyn

Opis produktu

Witamina D3 w płynie firmy Solgar umożliwia wszechstronną suplementację diety w ten wyjątkowy składnik o zasadniczym znaczeniu dla organizmu.

Połowa kroplomierza (0,5 ml) zawiera 2500 IU (62,5 µg) naturalnej witaminy D3 gotowej do spożycia i przyswojenia przez organizm.

Wyjątkowość produktu polega między innymi na tym, że można suplementować witaminę D3 spożywając ją bezpośrednio z kroplomierza lub po dodaniu do wybranych potraw (gotowych do spożycia zup lub sałatek).

Można również dodawać ją do napojów (soków warzywnych i owocowych).

Świeży olej z pestek słonecznika stanowi nie tylko źródło tłuszczu niezbędnego do przyswojenia tej porcji witaminy jest również źródłem naturalnych markerowych składników okołowitaminowych, co ułatwia i przyspiesza dystrybucję oraz wykorzystywanie jej przez organizm.

Nie sposób przy tej okazji nie docenić odżywczych właściwości świeżego oleju z pestek słonecznika. Naturalny aromat pomarańczy doskonale współgra i wpisuje się w atmosferę zażywania tej słonecznej witaminy.

Cechy produktu

  • Wegetariański
    wegetariański
  • Bezglutenowy
    bezglutenowy
  • Bez składników mlecznych
    bez składników mlecznych
  • Koszerny
    koszerny

Dawkowanie

  • Dawkowanie

    ½ kroplomierza (0,5 ml) dziennie

  • Opakowanie

    59 ml

  • Kuracja

    ok. 118 dni

1/2 kroplomierza zawiera:
62.5 µg
(2500 IU) (cholekalcyferol)

Sposób użycia

Najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

Informacje dodatkowe

Naturalne substancje pomocnicze

  • Olej z pestek słonecznika
  • Naturalny aromat pomarańczowy

Informacja alergiczna

Produkt nie zawiera:
cukru, soi, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji konserwują­cych i barwiących.