Naturalna witamina E 134 mg

Kapsułki 50 sztuk

  • Dla osób, które chciałyby zadbać o skórę.
  • Dla osób, które szukają wsparcia antyoksydacyjnego.
  • Nie zawiera cukrów
  • Suplement diety

1 dziennie Bezglutenowy, Bezmleczny, Wegański, Wegetariański

  • Opis produktu

  • Składniki

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

  • Inne produkty z tej kategorii

  • Polecane artykuły

  • Preparat dostarcza naturalnej witaminy E. Dodatkową zaletą jest to, że naturalna witamina E dostępna jest w roślinnej miękkiej kapsułce.

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

    Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: pszenicy, drożdży, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów i barwników.

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Witamina E (200 IU jako D-alfa tokoferol) – 134 mg (1117% RWS*)

    Mieszanka tokoferoli – 13 mg

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Składniki:
    olej szafranowy, Witamina E (D-alfa tokoferol), zmodyfikowana skrobia kukurydziana, substancje glazurujące: glicerol (roślinny, z oleju palmowego), karagen; Mieszanka tokoferoli, regulator kwasowości: fosforan sodu; triglicerydy o średniej długości łańcucha, lecytyna sojowa.

  • BADANIA NAUKOWE
    • Alfa-tokoferol jest formą witaminy E występującą naturalnie w żywności. W organizmie człowieka znajdują się białka wiążące i transportujące właśnie tę formę witaminy E do miejsc, w których spełnia swoje funkcje1.

    • Alfa-tokoferol jest główną formą witaminy E obecną w skórze właściwej oraz w naskórku2.

    • Głównym źródłem witaminy E w diecie są oleje roślinne, nasiona, orzechy, nasiona roślin strączkowych oraz ziarna zbóż3,4.

    • W wyniku wysokiej aktywności fizycznej, działania promieni słonecznych, zanieczyszczenia środowiska czy też procesów metabolicznych zachodzących stale w komórkach, mogą powstawać w organizmie wolne
    rodniki5.

    • Powstawanie nadmiernej ilości wolnych rodników w połączeniu z nieodpowiednim poziomem przeciwutleniaczy w organizmie, może prowadzić do wystąpienia stresu oksydacyjnego, który może wpływać
    negatywnie na komórki i tkanki. Wolne rodniki wytwarzane w zbyt dużej ilości mogą utleniać m.in. białka oraz lipidy5. Składniki te znajdują się m.in. w skórze, zatem stres oksydacyjny może ograniczać prawidłowe funkcje kolagenu i elastyny oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych budujących skórę6.

    • Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym witamina E neutralizuje wolne rodniki, w wyniku czego może działać stabilizująco na błony komórkowe7.

    1. Probl. Nauk Biol. 2009; 58(1-2):199-210.
    2. Mol. Aspects Med. 2007; 28:646–667.
    3. Sultan Qaboos Univ. Med. J. 2014; 14(2):157–165.
    4. EFSA Journal 2015; 13(7):4149.
    5. Now. Lek. 2006; 75(6):582–586.
    6. Kosmetol. Estet. 2019; 1(8):13-16.
    7. J. Fac. Pharm. Ankara 2003; 32(4):243-267.

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE
    • Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

  • Opis produktu

    Preparat dostarcza naturalnej witaminy E. Dodatkową zaletą jest to, że naturalna witamina E dostępna jest w roślinnej miękkiej kapsułce.

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

    Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: pszenicy, drożdży, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów i barwników.

  • Składniki

    Główne składniki:

    Składniki:

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Witamina E (200 IU jako D-alfa tokoferol) – 134 mg (1117% RWS*)

    Mieszanka tokoferoli – 13 mg

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Składniki:
    olej szafranowy, Witamina E (D-alfa tokoferol), zmodyfikowana skrobia kukurydziana, substancje glazurujące: glicerol (roślinny, z oleju palmowego), karagen; Mieszanka tokoferoli, regulator kwasowości: fosforan sodu; triglicerydy o średniej długości łańcucha, lecytyna sojowa.

    For detailed nutritional information, please check the label

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE
    • Alfa-tokoferol jest formą witaminy E występującą naturalnie w żywności. W organizmie człowieka znajdują się białka wiążące i transportujące właśnie tę formę witaminy E do miejsc, w których spełnia swoje funkcje1.

    • Alfa-tokoferol jest główną formą witaminy E obecną w skórze właściwej oraz w naskórku2.

    • Głównym źródłem witaminy E w diecie są oleje roślinne, nasiona, orzechy, nasiona roślin strączkowych oraz ziarna zbóż3,4.

    • W wyniku wysokiej aktywności fizycznej, działania promieni słonecznych, zanieczyszczenia środowiska czy też procesów metabolicznych zachodzących stale w komórkach, mogą powstawać w organizmie wolne
    rodniki5.

    • Powstawanie nadmiernej ilości wolnych rodników w połączeniu z nieodpowiednim poziomem przeciwutleniaczy w organizmie, może prowadzić do wystąpienia stresu oksydacyjnego, który może wpływać
    negatywnie na komórki i tkanki. Wolne rodniki wytwarzane w zbyt dużej ilości mogą utleniać m.in. białka oraz lipidy5. Składniki te znajdują się m.in. w skórze, zatem stres oksydacyjny może ograniczać prawidłowe funkcje kolagenu i elastyny oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych budujących skórę6.

    • Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym witamina E neutralizuje wolne rodniki, w wyniku czego może działać stabilizująco na błony komórkowe7.

    1. Probl. Nauk Biol. 2009; 58(1-2):199-210.
    2. Mol. Aspects Med. 2007; 28:646–667.
    3. Sultan Qaboos Univ. Med. J. 2014; 14(2):157–165.
    4. EFSA Journal 2015; 13(7):4149.
    5. Now. Lek. 2006; 75(6):582–586.
    6. Kosmetol. Estet. 2019; 1(8):13-16.
    7. J. Fac. Pharm. Ankara 2003; 32(4):243-267.

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE
    • Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

  • Inne produkty z tej kategorii
  • Polecane artykuły