Ester-C Plus Immune Complex

kapsułki 60 sztuk

  • Suplement diety
  • Produkt nie zawiera skrobi

2 kapsułki dziennie Bezglutenowy

  • Opis produktu

  • Składniki

  • Inne produkty z tej kategorii

  • Polecane artykuły

  • Kompleksowe podejście do odporności. Kompozycja witamin i minerałów (witaminy A, C, D, B6, B12, kwas foliowy oraz cynk) wspierających odporność

    Wysoka zawartość witaminy C w postaci Ester-C® – formy o neutralnym pH, łagodniejszej dla żołądka.
    Formuła uzupełniona m.in. o surowce roślinne znane z oddziaływania na układ odpornościowy: bez czarny, jeżówka purpurowa i traganek błoniasty.

    Źródło kwasów tłuszczowych Omega-3, pochodzących z oleju z otrębów ryżowych, który dodatkowo wypełnia kapsułki.

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

    Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Przed zastosowaniem produktu wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą. Nie używać innych produktów zawierających witaminy A i C oraz cynk. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJA DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów.

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:

    Witamina C (Ester-C® – L-askorbinian wapnia) 1000 mg (1250% RWS*)

    Cynk (tlenek cynku) 15 mg (150% RWS*)

    Owoc bzu czarnego (Sambucus nigra) 17 mg

    Części nadziemne jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea) 16,5 mg

    Korzeń traganka błoniastego (Astragalus membranaceus) 16,5 mg

    Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 10 mg (166% RWS*)

    Kwas foliowy 400 µg (200% RWS*)

    Biotyna (D-biotyna) 300 µg (600% RWS*)

    Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 2 mg (142% RWS*)

    Witamina A (2497,5 IU, palmitynian retinylu) 750 µg (94% RWS*)

    Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 µg (240% RWS*)

    Witamina D (600 IU, cholekalcyferol) 15 µg (300% RWS*)

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Ester-C® jest zarejestrowanym znakiem towarowym The Ester C Company Składniki: witamina C (L-askorbinian wapnia), nośnik: olej z otrębów ryżowych (Oryza sativa), substancje glazurujące: żelatyna (wołowa), glicerol (roślinny); substancja zagęszczająca: żółty wosk pszczeli, emulgator: lecytyny (słonecznikowe); magnez (tlenek magnezu), substancja glazurująca: mączka chleba świętojańskiego, cynk (tlenek cynku), owoc bzu czarnego (Sambucus nigra), części nadziemne jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea), korzeń traganka błoniastego (Astragalus membranaceus), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), kwas foliowy, biotyna (D-biotyna), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), barwnik: karmel, witamina A (palmitynian retinylu), witamina B12 (cyjanokobalamina), witamina D (600 IU, cholekalcyferol).

  • Opis produktu

    Kompleksowe podejście do odporności. Kompozycja witamin i minerałów (witaminy A, C, D, B6, B12, kwas foliowy oraz cynk) wspierających odporność

    Wysoka zawartość witaminy C w postaci Ester-C® – formy o neutralnym pH, łagodniejszej dla żołądka.
    Formuła uzupełniona m.in. o surowce roślinne znane z oddziaływania na układ odpornościowy: bez czarny, jeżówka purpurowa i traganek błoniasty.

    Źródło kwasów tłuszczowych Omega-3, pochodzących z oleju z otrębów ryżowych, który dodatkowo wypełnia kapsułki.

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

    Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Przed zastosowaniem produktu wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą. Nie używać innych produktów zawierających witaminy A i C oraz cynk. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJA DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów.

  • Składniki

    Główne składniki:

    Składniki:

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:

    Witamina C (Ester-C® – L-askorbinian wapnia) 1000 mg (1250% RWS*)

    Cynk (tlenek cynku) 15 mg (150% RWS*)

    Owoc bzu czarnego (Sambucus nigra) 17 mg

    Części nadziemne jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea) 16,5 mg

    Korzeń traganka błoniastego (Astragalus membranaceus) 16,5 mg

    Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 10 mg (166% RWS*)

    Kwas foliowy 400 µg (200% RWS*)

    Biotyna (D-biotyna) 300 µg (600% RWS*)

    Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 2 mg (142% RWS*)

    Witamina A (2497,5 IU, palmitynian retinylu) 750 µg (94% RWS*)

    Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 µg (240% RWS*)

    Witamina D (600 IU, cholekalcyferol) 15 µg (300% RWS*)

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

    Ester-C® jest zarejestrowanym znakiem towarowym The Ester C Company Składniki: witamina C (L-askorbinian wapnia), nośnik: olej z otrębów ryżowych (Oryza sativa), substancje glazurujące: żelatyna (wołowa), glicerol (roślinny); substancja zagęszczająca: żółty wosk pszczeli, emulgator: lecytyny (słonecznikowe); magnez (tlenek magnezu), substancja glazurująca: mączka chleba świętojańskiego, cynk (tlenek cynku), owoc bzu czarnego (Sambucus nigra), części nadziemne jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea), korzeń traganka błoniastego (Astragalus membranaceus), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), kwas foliowy, biotyna (D-biotyna), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), barwnik: karmel, witamina A (palmitynian retinylu), witamina B12 (cyjanokobalamina), witamina D (600 IU, cholekalcyferol).

    For detailed nutritional information, please check the label

  • Inne produkty z tej kategorii
  • Polecane artykuły