cart 0

Brak produktów w koszyku.

Ester-C plus 1000 mg witaminy C

24 godzinna ochrona3.

79.99 

Na stanie

Kup na raz, oszczędź nie raz

Kupując produkty w wielopakach, oszczędzasz

Zestaw 2 x Ester-C plus 1000 mg witaminy C

71.99  (za opakowanie)

-10%

Zestaw 3 x Ester-C plus 1000 mg witaminy C

67.99  (za opakowanie)

-15%

  • Opis

    Wysoko przyswajalne niekwasowe źródło witaminy C i bioflawonoidy.

    Preparat zawiera w każdej tabletce 1000 mg witaminy C w postaci Ester-C®. Jest to specjalna forma witaminy C, roz­puszczalna zarówno w wodzie, jak i tłuszczach. W swoim składzie preparat zawie­ra również bioflawonoidy cytrusowe, dziką różę, rutynę i acerolę. Ester-C® jest opatentowany i zawiera L-askorbinian wapnia oraz aktywne metabolity witaminy C (kwas L-treonowy, L-lyksonowy i L-ksylonowy). Badania dowodzą, że Ester-C® jest lepiej tolerowany przez organizm człowieka niż kwas L-askorbinowy1.b

    Tabletki z witaminą C Ester-C® 1000 mg firmy Solgar posiadają neutralne pH 6,7 (witamina C jest buforowana wapniem). Ta forma wita­miny C jest przyjazna dla przewodu pokarmowego. Ester-C jest lepiej wchłaniany i pozostaje w organizmie na dłużej niż standardowa witamina C zapewniając tym samym długotrwałe korzyści!

    Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 tabletka) zawiera:

    Witamina C (L-askorbinian wapnia, Ester-C®) – 1000 mg (1250% RWS*)

    Bioflawonoidy cytrusowe – kompleks – 200 mg

    Rutyna – 25 mg

    Dzika róża – sproszkowane owoce – 25 mg

    Acerola – sproszkowany wyciąg z owoców (4:1) – 25 mg

    *RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

     

    Składniki:

    Witamina C (L-askorbinian wapnia, Ester-C®), bioflawonoidy cytrusowe – kompleks, substancja wypełniająca: celuloza, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, (roślinne) kwasy tłuszczowe; substancje wypełniające: guma celulozowa, fosforany wapnia, hydroksypropyloceluloza; rutyna, dzika róża – sproszkowane owoce, acerola- sproszkowany wyciąg z owoców, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, substancja glazurująca: glicerol (roślinny).

    Ester-C® jest zarejestrowanym znakiem towarowym The Ester C Company.

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 tabletka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne. Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chcą uzupełnić swoją codzienną dietę w witaminę C;
    • Dla osób poszukujących formy witaminy C łagodnej dla żołądka.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    cukrów, skrobi

    cukrów, skrobi

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Ester-C® zawiera L-askorbinian wapnia oraz aktywne metabolity witaminy C1. Metabolity te są prawdopodobnie odpowiedzialne za szybkie wchłanianie i długie pozostanie w organizmie Ester-C®. Ze względu na budowę chemiczną (kwas L-askorbinowy jest buforowany wapniem) składników Ester-C® posiada neutralne pH, czyli jest niekwasowy.

    • Ester-C® wchłania się szybciej oraz w większych ilościach do krwioobiegu niż sam kwas askorbinowy2.

    • Wyniki badania porównawczego pomiędzy 1000 mg witaminy C w formie Ester-C® oraz 1000 mg w formie kwasu askorbinowego wskazują1, że Ester-C® w porównaniu z kwasem askorbinowym powodował znacznie mniej działań niepożądanych wśród uczestników wrażliwych na kwaśne pokarmy.        Ester-C® wydaje się być lepiej tolerowany w układzie pokarmowym człowieka niż kwas askorbinowy.

    • Wyniki badania z wykorzystaniem 1000 mg witaminy C w formie kwasu askorbinowego, 1000 mg witaminy C jako Ester-C® oraz placebo wskazują, że po zastosowaniu Ester-C® znacząco zwiększyło się stężenie witaminy C w leukocytach krwi w porównaniu z kwasem askorbinowym3. Może to sugerować, że Ester-C® będzie dłużej zatrzymywany w leukocytach w porównaniu ze standardową witaminą C.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i nerwowego.

    • Witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 200 mg witaminy C dziennie powyżej zalecanej dziennej dawki witaminy C.

    • Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

    • Witamina C przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

    • Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, dziąseł, skóry, zębów i naczyń krwionośnych.

    • Witamina C przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

    • Witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

    • Witamina C pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E.

    • Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza.

  • Charakterystyka

    • 1000 mg witaminy C jako Ester-C® w każdej tabletce
    • Ester-C® ma neutralne pH dzięki czemu suplementacja taką formą witaminy C jest łagodniejsza dla żołądka1.
    • Formuła uzupełniona o bioflawonoidy cytrusowe, dziką różę, acerolę i rutynę.

  • Bibliografia

    1. Adv. Ther. 2006; 23(1):171-178.
    2. J. Res. Comm. Chem. Path. Pharmacol. 1987; 57(1):137-140.
    3. SpringerPlus 2016; 5:1161