cart 0

Brak produktów w koszyku.

Omega-3 (Koncentrat oleju rybiego)

W jednej kapsułce dostarczamy porcję kwasów 0mega-3 równą zalecanemu dziennemu spożyciu3.

107.90 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Produkt ten stanowi skoncentrowane źródło oleju rybiego o gwarantowanej standaryzowanej zawartości Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 3 (EPA i DHA). Koncentrat oleju rybiego SOLGAR uzyskany jest z sardeli i sardynek. Dostarcza w jednej kapsułce porcję kwasów Omega 3 równą zalecanemu dziennemu spożyciu3.

     

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

    Koncentrat z oleju ryb – 1000 mg

    w tym:
    Kwas eikozapentaenowy (EPA)† – 160 mg
    Kwas dokozaheksaenowy (DHA)† – 100 mg

    † Wielonienasycone kwasy omega-3, w postaci naturalnych trójglicerydów.

     

    Składniki:

    Koncentrat z oleju ryb (anchois, sardynki), żelatyna (wołowa), substancja żelująca (glicerol roślinny (z oleju z ziaren palmowych i oleju kokosowego)), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli).

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementu diety nie należy stosować zamiast zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki, planujące jakiekolwiek procedury medyczne lub chirurgiczne lub osoby chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chcą zadbać o serce;
    • Dla osób, które chcą wspomóc prawidłowe funkcje mózgu i wzroku.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    cukrów, skrobi

    cukrów, skrobi

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Postać naturalnych trójglicerydów z oleju z ryb charakteryzuje się jedną z najwyższych biodostępności spośród różnych form DHA i EPA1.

    • DHA i EPA może powstawać w organizmie w wyniku przemiany kwasu alfa-linolenowego (ALA) dostarczonego z dietą, jednak jest to proces nieefektywny (przemiana w EPA wynosi ok. 8-12%, a w DHA ok. 1%)2.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, przy dziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia, przy dziennym spożyciu 250 mg DHA.

  • Charakterystyka

    • Bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3 pochodzących z oleju z sardeli i sardynek poławianych w Oceanie Spokojnym w pobliżu Chile i Peru.
    • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) i eikozapentaenowy (EPA) w łatwo przyswajalnej formie naturalnych trójglicerydów1.
    • Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć w odpowiedniej ilości2.

  • Bibliografia

    1. PLEFA 2010; 83:137-141.
    2. Am. J. Clin. Nutr. 2006; 84:44-53.
    3. Red. Jarosz M. Rychlik E., Stoś K., Charzewska J., Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie. Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, Warszawa, 2020.