Omega 3-6-9

Kapsułki 60

  • 250 mg dziennie kwasu dokozaheksaenowego (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu
  • 250 mg dziennie kwasu dokozaheksaenowego (DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia

3 dziennie Bezglutenowy, Bezmleczny

  • Opis produktu

  • Składniki

  • Inne produkty z tej kategorii

  • Polecane artykuły

  • Z ryb, siemienia lnianego i ogórecznika

    Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 zawierają oleje z ryb, sie­mienia lnianego i ogórecznika. Stanowią one kompleksowy zestaw kwa­sów tłuszczowych w produkcie, który uzupełnia dotychczasową gamę nie­zbędnych kwasów tłuszczowych.

    Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak te występujące w oleju rybim, lnia­nym i z ogórecznika, są potrzebne do wielu funkcji fizjologicznych, w tym do regulacji czynności układu sercowo-naczyniowego oraz stężenia triglicerydów, regulowania odpowiedzi immunologicznej, dostarcza­nia mózgowi i układowi nerwowemu składników strukturalnych, kontro­lowania równowagi hormonalnej i zapewnienia odpowiedniej integralno­ści błon komórkowych.*

    Niedawno przeprowadzone badania wykazały znaczenie w diecie niskiego współczynnika kwasów tłuszczowych Omega 6 do Ome­ga 3. Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 firmy Solgar zawiera­ją większą ilość kwasów tłuszczowych Omega 3 z ryb i siemienia lnianego, w stosunku do kwasów tłuszczowych Omega 6 z ogórecznika i siemienia lnianego. Dzięki temu dieta może być uzupełniona w te związki w bardziej korzystnych proporcjach. Kapsułki dostarczają ponadto kwasów Omega 9 w postaci kwasu oleinowego, otrzyma­nego również z oleju z siemienia lnianego.

    Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega-3-6-9 to idealny sposób na uzupełnienie diety w niezbędne tłuszcze przy pomocy suplementu wysokiej jakości. Zawiera on najmniejszą możliwą ilość tzw. wolnych kwasów tłuszczowych, co jest wyznacznikiem świeżości (im większa zawartość wolnych kwasów tłuszczowych, tym większy stopień zjełczenia oleju).

    Maksymalna zawartość tzw. Wolnych Kwasów Tłuszczowych w pro­dukcie Solgara to 0,1% na koniec daty ważności.

    * Rola kwasów tłuszczowych n-3 oraz n-6 w prewencji chorób układu sercowo-naczyniowego. Anna Dutkowska, Dominik Rachoń. Choroby Serca i Naczyń 2015, 12 (3), 154–159

    SPOSÓB UŻYCIA

    Najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Naturalne substancje pomocnicze

    • Żelatyna wołowa
    • Substancja glazurująca: glicerol (roślinny)
    • Przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli

    Informacja alergiczna

    Produkt bezglutenowy, nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.

    Produkt zawiera olej z ryb.

    • Trzy (3) kapsułki zawierają:

      Kwas linolowy 598 mg,
      Kwas alfa linolenowy 585 mg,
      Kwas eikozapentaenowy 344 mg (EPA),
      Kwas oleinowy 325 mg,
      Kwas gamma linolenowy 274 mg,
      Kwas dokozaheksaenowy 221 mg (DHA)

    • Opis produktu

      Z ryb, siemienia lnianego i ogórecznika

      Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 zawierają oleje z ryb, sie­mienia lnianego i ogórecznika. Stanowią one kompleksowy zestaw kwa­sów tłuszczowych w produkcie, który uzupełnia dotychczasową gamę nie­zbędnych kwasów tłuszczowych.

      Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak te występujące w oleju rybim, lnia­nym i z ogórecznika, są potrzebne do wielu funkcji fizjologicznych, w tym do regulacji czynności układu sercowo-naczyniowego oraz stężenia triglicerydów, regulowania odpowiedzi immunologicznej, dostarcza­nia mózgowi i układowi nerwowemu składników strukturalnych, kontro­lowania równowagi hormonalnej i zapewnienia odpowiedniej integralno­ści błon komórkowych.*

      Niedawno przeprowadzone badania wykazały znaczenie w diecie niskiego współczynnika kwasów tłuszczowych Omega 6 do Ome­ga 3. Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega 3-6-9 firmy Solgar zawiera­ją większą ilość kwasów tłuszczowych Omega 3 z ryb i siemienia lnianego, w stosunku do kwasów tłuszczowych Omega 6 z ogórecznika i siemienia lnianego. Dzięki temu dieta może być uzupełniona w te związki w bardziej korzystnych proporcjach. Kapsułki dostarczają ponadto kwasów Omega 9 w postaci kwasu oleinowego, otrzyma­nego również z oleju z siemienia lnianego.

      Kapsułki kwasów tłuszczowych Omega-3-6-9 to idealny sposób na uzupełnienie diety w niezbędne tłuszcze przy pomocy suplementu wysokiej jakości. Zawiera on najmniejszą możliwą ilość tzw. wolnych kwasów tłuszczowych, co jest wyznacznikiem świeżości (im większa zawartość wolnych kwasów tłuszczowych, tym większy stopień zjełczenia oleju).

      Maksymalna zawartość tzw. Wolnych Kwasów Tłuszczowych w pro­dukcie Solgara to 0,1% na koniec daty ważności.

      * Rola kwasów tłuszczowych n-3 oraz n-6 w prewencji chorób układu sercowo-naczyniowego. Anna Dutkowska, Dominik Rachoń. Choroby Serca i Naczyń 2015, 12 (3), 154–159

      SPOSÓB UŻYCIA

      Najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

      Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

      INFORMACJE DODATKOWE

      Naturalne substancje pomocnicze

      • Żelatyna wołowa
      • Substancja glazurująca: glicerol (roślinny)
      • Przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli

      Informacja alergiczna

      Produkt bezglutenowy, nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.

      Produkt zawiera olej z ryb.

    • Składniki

      Główne składniki:

        Składniki:

        Trzy (3) kapsułki zawierają:

        Kwas linolowy 598 mg,
        Kwas alfa linolenowy 585 mg,
        Kwas eikozapentaenowy 344 mg (EPA),
        Kwas oleinowy 325 mg,
        Kwas gamma linolenowy 274 mg,
        Kwas dokozaheksaenowy 221 mg (DHA)

        For detailed nutritional information, please check the label

      • Inne produkty z tej kategorii
      • Polecane artykuły