Zmiany Regulaminu i Polityki prywatności. Sprawdź szczegóły. | Zamówienia złożone po 16.04 będą realizowane od 24.04.2024
Zmiany Regulaminu i Polityki prywatności. Sprawdź szczegóły. | Zamówienia złożone po 16.04 będą realizowane od 24.04.2024
cart 0

Brak produktów w koszyku.

Olej z wiesiołka dwuletniego 1300 mg

Zmień dietę z wiesiołkiem i obniż poziom cholesterolu we krwi4.

99.99 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Olej z wiesiołka dwuletniego jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych: linolowego (LA, ok. 73%) i gamma linolenowego (GLA, ok. 9%).

    Dostarczanie do organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych w wielu przypadkach jest bardzo istotne. Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.

  • Składniki

    Składniki porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia, jednej (1) kapsułki:

    Olej z wiesiołka dwuletniego – 1300 mg
    zawiera:
    Kwas linolowy – 949 mg
    Kwas gamma-linolenowy (GLA) – 117 mg

    Składniki:
    otoczka kapsułki żelowej: żelatyna (zwierzęca), glicerol roślinny (z oleju z ziarna palmowego i oleju kokosowego).

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 do 2 kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym i nie nasłonecznionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci, w temperaturze pokojowej. Preparat należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chcą zadbać o skórę;
    • Dla kobiet w okresie menopauzy;
    • Dla osób, które chcą zadbać o prawidłowy poziom cholesterolu lub chcą obniżyć poziom cholesterolu.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

    cukrów, soli, skrobi

    cukrów, soli, skrobi

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • GLA w organizmie człowieka jest przekształcany do kwasu dihomogamma-linolenowego (DGLA). Suplementacja 375 mg GLA dziennie przez 12 tygodni wpłynęła na poprawę jakości skóry2.

    • Codzienna suplementacja 1000 mg olejem z wiesiołka dwuletniego przez 6 tygodni wpłynęła na zmniejszenie uderzeń gorąca u kobiet w okresie menopauzalnym3.

     

    OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE

    • Wykazano, ze zastąpienie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi w diecie obniża poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.

    • Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.

    • Olej z wiesiołka dwuletniego pomaga w utrzymaniu równowagi hormonalnej.

    • Olej z wiesiołka dwuletniego dostarcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspierają organizm podczas cyklu menstruacyjnego.

    • Olej z wiesiołka dwuletniego pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry.

  • Charakterystyka

    • Wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych pochodzących z oleju z wiesiołka dwuletniego. Dwa kwasy tłuszczowe z rodziny omega-6: linolowy (LA) i gammalinolenowy (GLA).
    • Olej z wiesiołka dwuletniego tłoczony na zimno.
    • Zawarty kwas gamma-linolenowy (GLA) jest prekursorem prostaglandyn, będących regulatorami procesów fizjologicznych1.

  • Bibliografia

    1. Curr. Pharm. Biotechnol. 2006; 7(6):531-534.
    2. Int. J. Cosm. Sc. 2005; 27:243-249.
    3. Arch. Gynecol. Obstet. 2013; 288:1075–1079.
    4. Wykazano, że zastąpienie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi w diecie obniża poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.