
Magnez z witaminą B6
Tabletki 100 sztuk
- Dla osób, które poszukują suplementu diety zawierającego magnez oraz witaminę B6.
- Dla osób potrzebujących wsparcia prawidłowych funkcji psychologicznych, układu nerwowego oraz metabolizmu energetycznego.
- Dla osób, które chcą zadbać o mięśnie, kości i zęby.
- Dla osób aktywnych fizycznie.
- Nie zawiera cukrów, soli i skrobi
- Suplement diety
3 dziennie Bezglutenowy, Bezmleczny, Koszerny, Wegański, Wegetariański
UDOSTĘPNIJ: Facebook Messenger Messenger Twitter Pinterest E-mail
-
Opis produktu
-
Składniki
-
Badania i oświadczenia zdrowotne
-
Inne produkty z tej kategorii
-
Polecane artykuły
-
Produkt firmy Solgar jest źródłem magnezu w postaci tlenku magnezu. Zawiera również witaminę B6. Obydwie te substancje z pewnością wpłyną m.in. na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia, pomogą w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych i w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także przyczynią się do prawidłowego metabolizmu białka. Obecność magnezu wpłynie także na zdrowie naszych kości, zębów i mięśni, natomiast witaminy B6 do regulacji aktywności hormonalnej oraz prawidłowego poziomu homocysteiny.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe trzy (3) tabletki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJE DODATKOWE
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, soi, drożdży, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów. -
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (3 tabletki) zawiera:
Magnez (tlenek magnezu) – 400 mg (107% *RWS)
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) – 25 mg** (1786% *RWS)
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**Przyjmowanie takiej ilości witaminy B6 przez długi czas może powodować łagodne odczucie mrowienia i zdrętwienia.
Składniki:
magnez (tlenek magnezu), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, guma celulozowa, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu; witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), substancje glazurujące: hydroksypropylometyloceluloza, glicerol roślinny (z oleju z ziarna palmowego i oleju kokosowego); barwnik: dwutlenek tytanu.
-
BADANIA NAUKOWE
• Magnez to jeden z podstawowych pierwiastków występujących w organizmie człowieka przede wszystkim w tkance kostnej, mięśniach i tkankach miękkich1.
W organizmie człowieka minerał ten pełni m.in. następujące role: stabilizuje cząsteczki ATP2 (jednostki biorące udział w wewnątrzkomórkowym transporcie energii), jest niezbędny do budowy kości i zębów, transportu
sodu oraz potasu, bierze udział w pobudliwości tkanki nerwowej i mięśniowej (kurczliwość mięśni), może przyspieszać wchłanianie wapnia w przewodzie pokarmowym i tym samym chronić organizm przed zakwaszeniema.• Obecność witaminy B6 zwiększa skuteczność działania magnezu przez ułatwienie wchłaniania tego minerału i jego transportu do komórek organizmu, a także utrzymywanie jego wewnątrzkomórkowego zapasu2.
• Tlenek magnezu w kwaśnym środowisku żołądka przekształca się w chlorek magnezu, który przez wodorowęglan sodu (z wydzieliny trzustkowej w dwunastnicy) przekształcany jest w wodorowęglan magnezu i ostatecznie staje się węglanem magnezu3. Zarówno wodorowęglan jak i węglan magnezu zwiększają ciśnienie osmotyczne płynu w świetle jelita, sprzyjając w ten sposób przenikaniu wody do światła jelita. W jelicie zwiększa się zawartość wody i tym samym objętość stolca (ulega on również zmiękczeniu). Dzięki temu stolec stymuluje ścianę jelit i ich motorykę, co przekłada się na łatwiejsze wypróżnianie.
1. H. Ciborowska, A. Rudnicka, Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka,
Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa, 2014.
2. Farm. Współcz. 2011; 4:29-32.
3. Nutrients 2021; 13(2):421.OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE
• Magnez i witamina B6 przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.• Magnez i witamina B6 pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
• Magnez i witamina B6 przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
• Magnez i witamina B6 pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
• Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
• Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
• Magnez pomaga w prawidłowej syntezie białka.
• Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.
• Magnez odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
• Witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu
białka i glikogenu.
• Witamina B6 pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek.
• Witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu
odpornościowego.
• Witamina B6 przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej.
• Witamina B6 pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu
homocysteiny.
• Witamina B6 pomaga w prawidłowej syntezie cysteiny. -
Ashwagandha wyciąg z korzenia
Magnez chelat
Nutri-Nano CoQ-10
Zaawansowana Formuła Antyoksydacyjna
-
Bezpieczny stearynian magnezu
Cytrynian magnezu. Dobra forma
Dlaczego brakuje nam magnezu?
-
Opis produktu
Produkt firmy Solgar jest źródłem magnezu w postaci tlenku magnezu. Zawiera również witaminę B6. Obydwie te substancje z pewnością wpłyną m.in. na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia, pomogą w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych i w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także przyczynią się do prawidłowego metabolizmu białka. Obecność magnezu wpłynie także na zdrowie naszych kości, zębów i mięśni, natomiast witaminy B6 do regulacji aktywności hormonalnej oraz prawidłowego poziomu homocysteiny.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe trzy (3) tabletki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJE DODATKOWE
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, soi, drożdży, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów. -
Składniki
Główne składniki:
Składniki:
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (3 tabletki) zawiera:
Magnez (tlenek magnezu) – 400 mg (107% *RWS)
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) – 25 mg** (1786% *RWS)
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**Przyjmowanie takiej ilości witaminy B6 przez długi czas może powodować łagodne odczucie mrowienia i zdrętwienia.
Składniki:
magnez (tlenek magnezu), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, guma celulozowa, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu; witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), substancje glazurujące: hydroksypropylometyloceluloza, glicerol roślinny (z oleju z ziarna palmowego i oleju kokosowego); barwnik: dwutlenek tytanu.
For detailed nutritional information, please check the label
-
Badania i oświadczenia zdrowotne
BADANIA NAUKOWE
• Magnez to jeden z podstawowych pierwiastków występujących w organizmie człowieka przede wszystkim w tkance kostnej, mięśniach i tkankach miękkich1.
W organizmie człowieka minerał ten pełni m.in. następujące role: stabilizuje cząsteczki ATP2 (jednostki biorące udział w wewnątrzkomórkowym transporcie energii), jest niezbędny do budowy kości i zębów, transportu
sodu oraz potasu, bierze udział w pobudliwości tkanki nerwowej i mięśniowej (kurczliwość mięśni), może przyspieszać wchłanianie wapnia w przewodzie pokarmowym i tym samym chronić organizm przed zakwaszeniema.• Obecność witaminy B6 zwiększa skuteczność działania magnezu przez ułatwienie wchłaniania tego minerału i jego transportu do komórek organizmu, a także utrzymywanie jego wewnątrzkomórkowego zapasu2.
• Tlenek magnezu w kwaśnym środowisku żołądka przekształca się w chlorek magnezu, który przez wodorowęglan sodu (z wydzieliny trzustkowej w dwunastnicy) przekształcany jest w wodorowęglan magnezu i ostatecznie staje się węglanem magnezu3. Zarówno wodorowęglan jak i węglan magnezu zwiększają ciśnienie osmotyczne płynu w świetle jelita, sprzyjając w ten sposób przenikaniu wody do światła jelita. W jelicie zwiększa się zawartość wody i tym samym objętość stolca (ulega on również zmiękczeniu). Dzięki temu stolec stymuluje ścianę jelit i ich motorykę, co przekłada się na łatwiejsze wypróżnianie.
1. H. Ciborowska, A. Rudnicka, Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka,
Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa, 2014.
2. Farm. Współcz. 2011; 4:29-32.
3. Nutrients 2021; 13(2):421.OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE
• Magnez i witamina B6 przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.• Magnez i witamina B6 pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
• Magnez i witamina B6 przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
• Magnez i witamina B6 pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
• Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
• Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
• Magnez pomaga w prawidłowej syntezie białka.
• Magnez pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.
• Magnez odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
• Witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu
białka i glikogenu.
• Witamina B6 pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek.
• Witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu
odpornościowego.
• Witamina B6 przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej.
• Witamina B6 pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu
homocysteiny.
• Witamina B6 pomaga w prawidłowej syntezie cysteiny. - Inne produkty z tej kategorii
- Polecane artykuły