cart 0

Brak produktów w koszyku.

Advanced Multi-Billion Dophilus

4 szczepy bakterii zamknięte w kapsułkach.

169.90 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Suplement diety Advanced Multi-Bilion Dophilus firmy SOLGAR® to probiotyk bez dodatku produktów mlecznych, w którego skład wchodzą 4 specjalnie wyhodowane szczepy dobroczynnych mikroorganizmów:

    L. acidophilus LA-5®,
    B. lactis BB-12®,
    L. paracasei L. CASEI 431®,
    L. rhamnosus LGG®.

    Szczepy te są dostarczane przez wiodącego producenta probiotyków z długoletnią tradycją i doświadczeniem – firmę CHR Hansen. W każdej kapsułce roślinnej znajdziemy 5 miliardów mikroorganizmów.

    Bakterie probiotyczne zastosowane w produkcie SOLGAR® naturalnie obecne w jelicie człowieka, oraz zostały dogłębnie przebadane. Występują one w formie liofilizowanej (są pozbawione wody w procesie suszenia w niskich temperaturach), dzięki czemu nasz produkt nie wymaga przechowywania w lodówce.

    Szczepy probiotyczne wchodzące w skład suplementu diety Advanced Multi-Bilion Dophilus zostały sprawdzone w badaniach klinicznych i posiadają liczne właściwości.

    Jedną z nich jest wsparcie układu pokarmowego: podawanie 1 mld/dzień CFU B. lactis BB-12® w napoju owsianym przez okres 1-7 miesięcy wpływa na częstość prawidłowych wypróżnień1.

    Kolejnymi właściwościami przebadanymi klinicznie jest wpływ tych szczepów na układ immunologiczny. Spożywanie 1 mld/dzień CFU B. lactis BB-12® lub L. paracasei L. CASEI 431® przez okres 6 tyg. zwiększało poziomy przeciwciał IgG2.

    Dodatkowo, w badaniu kojarzącym dwa szczepy ze sobą (1mld/dzień CFU B. lactis BB-12® + 1 mld/dzień CFU L. rhamnosus LGG®) prze okres 12 tygodni udowodniono wpływ na układ odpornościowy, a w rezultacie na korzystne samopoczucie4.

    Advanced Multi-Bilion Dophilus firmy SOLGAR® to bezpieczny sposób na zwiększenie poziomów przyjaznych bakterii w Twoim jelicie. Szczepom obecnym w tym produkcie EFSA przyznało status QPS (ang. Quilified Presumption of Safety – Kwalifikowanie Domniemanie Bezpieczeństwa).

    Nowe opakowanie
    Innowacyjne opakowanie CSP™ ACTIV-POLYMER™ zawierające środek osuszający umieszczony w ściankach naczynia. Dzięki temu wilgoć nie dociera do kapsułek, gdyż jest wyłapywana przed dostaniem się do wnętrza butelki.

  • Składniki

    Składniki aktywne w zalecanej dziennej porcji do spożycia (1-2 kapsułki):

    Lactobacillus acidophilus LA-5® – 1,25 mld mikroorganizmów/2,5 mld mikroorganizmów

    Lactobacillus rhamnosus GG LGG® – 1,25 mld mikroorganizmów/2,5 mld mikroorganizmów

    Bifidobacterium lactis, BB-12® – 1,25 mld mikroorganizmów/2,5 mld mikroorganizmów

    Lactobacillus paracasei, L. CASEI 431® – 1,25 mld mikroorganizmów/2,5 mld mikroorganizmów

    Składniki:
    maltodekstryna, substancje wypełniające (celuloza mikrokrystaliczna, alginian sodu), otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza), mieszanina bakterii (Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lacticaseibacillus rhamnosus GG LGG®, Bifidobacterium lactis BB-12®, Lacticaseibacillus
    paracasei L. CASEI 431®), substancje przeciwzbrylające (dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych)), sacharoza, regulator kwasowości (askrobinian sodu).

    LA-5®, LGG®, BB-12® i L. CASEI 431® są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Chr. Hansen.

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 1 do 2 kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementu diety nie należy stosować zamiast zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Zaleca się przechowywanie produktu w oryginalnym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu (ewentualnie w lodówce). Szczelne zakręcanie produktu za każdym razem pozwala na zachowanie jego integralności. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które poszukują suplementu diety zawierającego wiele szczepów bakterii probiotycznych;
    • Dla osób, którym zależy na wsparciu układu pokarmowego;
    • Dla osób, które chcą zadbać o odporność.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

    substancji słodzących

    substancji słodzących

    skrobi

    skrobi

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Spożywanie napoju owsianego zawierającego 1 miliard Jednostek Tworzących Kolonie szczepu B. lactis BB-12® codziennie przez okres od jednego do siedmiu miesięcy wpłynęło na częstość prawidłowych wypróżnień1.

    • Codzienna suplementacja 1 miliardem Jednostek Tworzących Kolonie szczepu B. lactis BB-12® lub L. paracasei L. CASEI 431® przez 6 tygodni wpłynęła na odpowiedź układu odpornościowego2,3.

    • Suplementacja mieszaniną szczepów B. lactis BB-12® (1 miliard Jednostek Tworzących Kolonię) oraz L. rhamnosus LGG® (1 miliard Jednostek Tworzących Kolonię) codziennie przez 12 tygodni wpłynęła na układ odpornościowy i w rezultacie także na korzystne samopoczucie4.

  • Charakterystyka

    • Innowacyjne opakowanie CSPTM ACTIV-POLYMERTM zawierające środek osuszający umieszczony w ściankach naczynia. Dzięki temu wilgoć nie dociera do kapsułek, gdyż jest wyłapywana przed dostaniem się do wnętrza butelki.
    • Zastosowanie podczas procesu produkcji specjalnych krioprotektantów, przyczynia się do ochrony i stabilności szczepów probiotycznych.
    • Bakterie probiotyczne w postaci liofilizowanej.
    • 10 miliardów mikroogranizmów w dwóch kapsułkach roślinnych.
    • Złożony z czterech znanych szczepów – L. acidophilus LA-5®B. lactis BB-12®L. paracasei L CASEI 431®L. rhamnosus LGG® dostarczanych przez wiodącego producenta probiotyków z długoletnią tradycją i doświadczeniem – Chr. Hansen.

  • Bibliografia

    1. J. Nutr. Health Aging 2007; 11:305-311.
    2. Brit. J. Nutr. 2012; 107:876-884.
    3. Am. J. Clin. Nutr. 2015; 101:1188-1196.
    4. Brit. J. Nutr. 2013; 109:1999-2007.