cart 0

Brak produktów w koszyku.

Advanced 40+ Acidophilus

Innowacyjna technologia i wysoka żywotność probiotyków.

119.99 

Na stanie

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Suplement diety Advanced 40+ Acidophilus firmy SOLGAR® to sprawdzona formuła probiotyczna dla osób dojrzałych. Nasz probiotyk został zaprojektowany dla mężczyzn i kobiet po 40 roku życia. W jego skład wchodzi 5 specjalnie wyhodowanych szczepów probiotycznych:

    L. acidophilus LA-5®,
    L. rhamnosus LGG®,
    L. paracasei L. CASEI 431®,
    B. lactis BB-12®,
    S. thermophilus TH-4™.

    Bakterie probiotyczne zastosowane w produkcie SOLGAR® są naturalnie obecne w jelicie człowieka, oraz zostały dogłębnie przebadane.

    Solgar wykorzystał wysokiej jakości składniki o udowodnionej efektywności. Szczep probiotyczny BB-12 pochodzi z kolekcji kultur firmy Chr. Hansen i jest stosowany od 1985 roku. W ciągu ostatnich 30 lat, ponad 170 badań klinicznych potwierdziło jego zalety. Każdego dnia jest spożywany przez setki milionów ludzi na świecie.

    Szczep L CASEI 431® ma udowodnione działanie wspierające układ immunologiczny3.

    Układ trawienny jest domem dla bilionów bakterii, które wspierają nasze zdrowie1. Jedzenie sfermentowanych potraw, takich jak jogurt, tempeh, ser i kiszona kapusta, może pomóc zwiększyć poziom przyjaznych bakterii. Jeśli w twojej diecie brakuje takich produktów, warto rozważyć stosowanie suplementów probiotycznych.

    Advanced 40+ Acidophilus firmy SOLGAR® to bezpieczny sposób na zwiększenie poziomów przyjaznych bakterii w Twoim jelicie. Szczepom obecnym w tym produkcie EFSA przyznało status QPS (ang. Qualified Presumption of Safety – Kwalifikowanie Domniemanie Bezpieczeństwa).

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:

    Lactobacillus acidophilus LA-5® -600 mln mikroorganizmów

    Streptococcus thermophilus TH-4™ – 600 mln mikroorganizmów

    Bifidobacterium lactis BB-12® – 600 mln mikroorganizmów

    Lactobacillus paracasei L CASEI 431® – 600 mln mikroorganizmów

    Lactobacillus rhamnosus  LGG® – 600 mln mikroorganizmów

     

    Składniki:

    maltodekstryna, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje wypełniające: celuloza, alginian sodu; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, mieszanina probiotyków: L. acidophilus LA-5®, S. thermophilus TH-4™, B. lactis BB-12®, L. paracasei L CASEI 431®, L. rhamnosus LGG®, sacharoza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: askorbinian sodu.

    LA-5®, LGG®, TH-4™, BB-12® i L. CASEI 431® są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Chr. Hansen.

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zaleca się przechowywanie produktu w oryginalnym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu (ewentualnie w lodówce). Szczelne zakręcanie produktu za każdym razem pozwala na zachowanie jego integralności. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które poszukują suplementu diety zawierającego wiele szczepów bakterii probiotycznych.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Codziennie karmienie niemowląt poniżej 8-go miesiąca życia mlekiem modyfikowanym zawierającym 100 milionów Jednostek Tworzących Kolonie szczepu B. lactis BB-12® przez 4,5 miesiąca wpłynęło na zmniejszenie częstości występowania biegunki i skrócenie czasu jej trwania1.

    • Najwyższy poziom przyczepności szczepu B. lactis BB-12® w warunkach in vitro do glikoprotein śluzu jelitowego w porównaniu z innymi szczepami rodzaju Bifidobacterium2.

  • Charakterystyka

    • Innowacyjne opakowanie CSPTM ACTIV-POLYMERTM zawierające środek osuszający umieszczony w ściankach naczynia. Dzięki temu wilgoć nie dociera do kapsułek, gdyż jest wyłapywana przed dostaniem się do wnętrza butelki.
    • Zastosowanie podczas procesu produkcji specjalnych krioprotektantów, przyczynia się do ochrony i stabilności szczepów probiotycznych.
    • Bakterie probiotyczne są w postaci liofilizowanej, dzięki czemu mogą być przechowywane poza lodówką.
    • 3 miliardy mikroorgranizmów w dwóch kapsułkach roślinnych.
    • Złożony z pięciu znanych szczepów – L. acidophilus LA-5®, S. thermophilus TH-4™, B. lactis BB-12®, L. paracasei L CASEI 431®, L. rhamnosus LGG® dostarczanych przez wiodącego producenta probiotyków z długoletnią tradycją i doświadczeniem – Chr. Hansen.

  • Bibliografia

    1. J. Pediatr. Gastroenterol. Nutr. 2004; 38:288-292.
    2. Microorganisms 2014; 2(2):92-110.
    3. Br. J. Nutr. 2012; 107(6):876-884.