Zmiany Regulaminu i Polityki prywatności. Sprawdź szczegóły. | Zamówienia złożone po 16.04 będą realizowane od 24.04.2024
Zmiany Regulaminu i Polityki prywatności. Sprawdź szczegóły. | Zamówienia złożone po 16.04 będą realizowane od 24.04.2024
cart 0

Brak produktów w koszyku.

Jelitowa Flora Bakteryjna

Najnowsze osiągnięcia w dziedzinie technologii i produkcji suplementów probiotycznych.

Brak w magazynie

Chcesz otrzymać powiadomienie, gdy ten produkt będzie ponownie dostępny?

DARMOWA WYSYŁKA OD 250zł
WYSYŁAMY W CIĄGU 24h
  • Opis

    Sprawdzona formuła probiotyczna – 100% bez produktów mlecznych.

    Nasz preparat prezentuje sobą najnowsze osiągnięcia w dziedzinie technologii i produkcji suplementów probiotycznych. W jego skład wchodzą 2 szczepy bakterii probiotycznych, starannie hodowane i przygotowywane przez światowego eksperta w dziedzinie probiotyków: firmę Chr. Hansen. Podczas procesu produkcji, polegającego na liofilizacji szczepów bakterii (dzięki czemu można je przechowywać poza lodówką) do ich ochrony oraz przedłużenia stabilności stosuje się specjalne krioprotektanty.

    1. Lactobacillus acidophilus (LA-5®)
    Jest szczepem bakterii należącym do rodzaju Lactobacillus – bakterii kwasu mlekowego. Jak sama nazwa łacińska danego gatunku wskazuje (łac. „acidophilus”) – są to bakterie które preferują kwaśne środowisko życia – często poniżej pH 5,03.

    Opisany w ponad 150 naukowych publikacjach i przebadany w więcej niż 60 badaniach klinicznych4, jest jednym z najlepiej poznanych szczepów probiotycznych tego typu.

    2. Bifidobacterium animalis, subsp. lactis (BB-12®)
    Szczep bakterii należący do rodzaju Bifidobacterium – beztlenowych bakterii, często tworzących rozgałęzione kolonie, występujących w przewodzie pokarmowym ssaków, w tym u ludzi.

    Używany od 1985 w żywności i suplementach diety na całym świecie. Bifidobacterium, BB-12® otrzymał w USA status GRAS (ang. Generally Recognized as Safe – generalnie uznawany za bezpieczny) przyznawany przez tamtejszą Agencję Żywności i Leków (FDA), natomiast Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) przyznał Bifidobacterium animalis status QPS (ang. Quilified Presumption of Safety – Kwalifikowanie Domniemanie Bezpieczeństwa), potwierdzający bezpieczeństwo tego gatunku bakterii probiotycznych4.

    Badania kliniczne przeprowadzone z wykorzystaniem tego szczepu potwierdziły jego wpływ na zmniejszenie częstości występowania biegunki u niemowląt poniżej 8 m.ż. i zmniejszenie czasu jej trwania (100 mln/dzień CFU B. lactis BB-12®w mleku modyfikowanym przez 4,5 mies.)1. Ponadto wykazały wysoką tolerancję szczepu BB-12® w warunkach in vitro na kwas solny i żółć w porównaniu z innymi szczepami rodzaju Bifidobacterium2.

    Nowe opakowanie
    Innowacyjne opakowanie CSP™ ACTIV-POLYMER™ zawierające środek osuszający umieszczony w ściankach naczynia. Dzięki temu wilgoć nie dociera do kapsułek, gdyż jest wyłapywana przed dostaniem się do wnętrza butelki.

  • Składniki

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:

    Mieszanina probiotyków:
    Lactobacillus acidophilus LA-5® – 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów
    Bifidobacterium lactis BB-12® – 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów

     

    Składniki:

    maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: alginian sodu, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, mieszanina probiotyków: L. acidophilus LA-5®, B. lactis BB-12®, sacharoza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: askorbinian sodu.

    LA-5® i BB-12® są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Chr. Hansen.

  • Sposób użycia

    Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

     

    Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zaleca się przechowywanie produktu w oryginalnym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu (ewentualnie w lodówce). Szczelne zakręcanie produktu za każdym razem pozwala na zachowanie jego integralności. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

  • Dla kogo

    • Dla osób, które chciałyby uzupełnić mikroflorę jelitową o szczepy bakterii LA-5® i BB-12®.

  • Nie zawiera
    produkt bezglutenowy

    produkt bezglutenowy

    pszenicy

    pszenicy

    produktów mlecznych

    produktów mlecznych

    drożdży

    drożdży

    soi

    soi

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    sztucznych substancji przedłużających trwałość

    aromatów, barwników

    aromatów, barwników

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE

    • Codziennie karmienie niemowląt poniżej 8-go miesiąca życia mlekiem modyfikowanym zawierającym 100 milionów Jednostek Tworzących Kolonie szczepu B. lactis BB-12® przez 4,5 miesiąca wpłynęło na zmniejszenie częstości występowania biegunki i skrócenie czasu jej trwania1.

    • Wysoka tolerancja szczepu B. lactis BB-12® w warunkach in vitro na kwas solny i żółć w porównaniu z innymi szczepami rodzaju Bifidobacterium2.

     

  • Charakterystyka

    • Innowacyjne opakowanie CSPTM ACTIV-POLYMERTM zawierające środek osuszający umieszczony w ściankach naczynia. Dzięki temu wilgoć nie dociera do kapsułek, gdyż jest wyłapywana przed dostaniem się do wnętrza butelki.
    • Zastosowanie podczas procesu produkcji specjalnych krioprotektantów, przyczynia się do ochrony i stabilności szczepów probiotycznych.
    • Bakterie probiotyczne są w postaci liofilizowanej, dzięki czemu mogą być przechowywane poza lodówką.
    • Miliard mikroorganizmów w dwóch kapsułkach roślinnych.
    • Złożony z dwóch znanych szczepów – L. acidophilus LA-5® i B. lactis BB-12® dostarczanych przez wiodącego producenta probiotyków z długoletnią tradycją i doświadczeniem – Chr. Hansen.

  • Bibliografia

    1. J. Pediatr. Gastroenterol. Nutr. 2004; 38(3):288-292.
    2. Microorganisms 2014; 2(2):92-110.
    3. Int J Food Microbiol. 2000 Sep 10;59(3):241-7.
    4. Chr. Hansen https://www.chr-hansen.com/en/