Bromelaina 1000 GDU ze świeżych ananasów

kapsułki 60 sztuk

  • Dla osób, które chciałyby uzupełnić dietę w enzymy trawienne pochodzenia roślinnego.
  • Produkt nie zawiera skrobi
  • Suplement diety

2 dziennie Bezglutenowy, Bezmleczny, Koszerny, Wegański, Wegetariański

  • Opis produktu

  • Składniki

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

  • Inne produkty z tej kategorii

  • Polecane artykuły

  • Bromelaina jest enzymem trawiennym, należącym do grupy hydrolaz, który wspiera proces trawienia białek dostarczanych z dietą.* Bromelaina Solgar pochodzi ze świeżych ananasów, a specjalny proces jej pozyskiwania pozwala na zachowanie w stanie nienaruszonym wszystkich jej właściwości enzymatycznych.

    * Altern Med Rev Vol 13, No 4, 2008

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, drożdży, substancji słodzących, aromatów, barwników.
    Niska zawartość cukrów i soli.

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:

    Bromelaina (1000 GDU* – ze świeżych ananasów) – 300 mg

    *GDU (ang. Gelatin Digesting Units) – Jednostki Trawienia Żelatyny

    Składniki:

    Bromelaina (ze świeżych ananasów), maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, stabilizator: guma celulozowa usieciowana, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja wypełniająca: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyny (soja).

  • BADANIA NAUKOWE
    • Bromelaina jest naturalną mieszaniną enzymów, które wspierają proces trawienia białek dostarczanych wraz z dietą1.

    • Bromelaina w badaniach in vitro wykazuje właściwości obniżające liczbę płytek krwi i ich agregację2.

    1. Altern. Med. Rev. 2008; 13(4):307-314.
    2. Platelets 2006; 17(1):37-41.

  • Opis produktu

    Bromelaina jest enzymem trawiennym, należącym do grupy hydrolaz, który wspiera proces trawienia białek dostarczanych z dietą.* Bromelaina Solgar pochodzi ze świeżych ananasów, a specjalny proces jej pozyskiwania pozwala na zachowanie w stanie nienaruszonym wszystkich jej właściwości enzymatycznych.

    * Altern Med Rev Vol 13, No 4, 2008

    SPOSÓB UŻYCIA

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

    Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

    INFORMACJE DODATKOWE

    Produkt bezglutenowy.
    Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, drożdży, substancji słodzących, aromatów, barwników.
    Niska zawartość cukrów i soli.

  • Składniki

    Główne składniki:

    Składniki:

    Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera:

    Bromelaina (1000 GDU* – ze świeżych ananasów) – 300 mg

    *GDU (ang. Gelatin Digesting Units) – Jednostki Trawienia Żelatyny

    Składniki:

    Bromelaina (ze świeżych ananasów), maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, stabilizator: guma celulozowa usieciowana, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja wypełniająca: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyny (soja).

    For detailed nutritional information, please check the label

  • Badania i oświadczenia zdrowotne

    BADANIA NAUKOWE
    • Bromelaina jest naturalną mieszaniną enzymów, które wspierają proces trawienia białek dostarczanych wraz z dietą1.

    • Bromelaina w badaniach in vitro wykazuje właściwości obniżające liczbę płytek krwi i ich agregację2.

    1. Altern. Med. Rev. 2008; 13(4):307-314.
    2. Platelets 2006; 17(1):37-41.

  • Inne produkty z tej kategorii
  • Polecane artykuły