Strona główna • Wiedza • Zdrowie na talerzu

Zdrowie na talerzu

  • Zdrowe kakao

    Kakao to idealny napój na mroźny zimowy, dzień. Rano dostarczy nam energii do pracy, po powrocie do domu - ogrzeje. Kochają je najmłodsi, doceniają dorośli. Jest proste w przygotowaniu, a dziś proponujemy pyszną wersję bez krowiego mleka.

    Dowiedz się więcej

  • Szybka zupa meksykańska

    Jeśli szukasz przepisu na prostą zupę, to mamy dla Ciebie coś spod stóp La Malinche. Meksykański wulkan inspiruje do przyrządzania szybkiego i energetycznego obiadu. Ma niewiele kalorii, cukrów i sporo białka oraz błonnika.

    Dowiedz się więcej

  • Ciemny ryż z żurawiną

    Ta sałatka jest jak szwajcarski scyzoryk: ma wiele zastosowań. Może być daniem głównym w gorące dni, kiedy nie mamy ochoty na nic ciężkiego. To także świetna przystawka. Można ja także podać z grilowaną rybą. Osoby, które unikają sodu, także będą zadowolone. Jest go w niej niewiele. Pełno w niej minerałów i witamin.

    Dowiedz się więcej

  • Rozkoszne płatki

    Rozkosznie chrupiące i anielsko słodkie. Twoje dzieci pokochają dzięki nim płatki zbożowe, a Ty nie będziesz sobie wyobrażał smaczniejszego śniadania. Prażone z miodem mają dużo witaminy E i błonnika. Choć w ustach czujesz słodycz, to nie ma w nich rafinowanych cukrów.

    Dowiedz się więcej