Nutri-Nano CoQ-10

Nutri-Nano CoQ-10

Opis produktu

Solgar z dumą ogłasza wprowadzenie na rynek Nutri-Nano CoQ-10 z se­rii platynowej.

Seria platynowa to pierwsza na świecie linia suplementów, w których zasto­sowano nanotechnologię w celu uzyskania niespotykanej biodostępności.

Nutri-Nano™ firmy Solgar oznacza opatentowaną nanotechnologię, dzię­ki której składniki odżywcze rozpuszczalne w tłuszczach są przekształcane w składniki amfifilowe, tj. substancje rozpuszczalne zarówno w tłuszczach jak i wodzie. Odbywa się to poprzez umieszczenie składników rozpuszczal­nych w tłuszczach w rozpuszczalnej w wodzie otoczce o rozmiarach na­nometrycznych, zwanej micelą.

Skala nano

  • 1 nanometr = 1 miliardowa część metra (0,000000001)
  • Włos ludzki ma ok. 80000 nm szerokości
  • Typowy wirus ma 10 nm
  • Hemoglobina ma 5,5 nm
  • 1 micela Nutri-Nano™ CoQ-10 ma 30 nm szerokości
  • 1 micela zawiera 400 cząsteczek CoQ-10

 

Niedobory CoQ-10

  • 50-75% pacjentów z chorobami układu krążenia
  • 39% pacjentów z nadciśnieniem
  • Większość pacjentów z kardiomiopatią (obniżoną siłą mięśnia serco­wego)

Cechy produktu

  • Bezglutenowy
    bezglutenowy
  • Bez składników mlecznych
    bez składników mlecznych

Dawkowanie

  • Dawkowanie

    1 kapsułka dziennie

  • Opakowanie

    50 kapsułek

  • Kuracja

    50 dni

Jedna kapsułka zawiera:
30 mg

Sposób użycia

Najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

Informacje dodatkowe

Naturalne substancje pomocnicze

  • Emulgator Polisorbat 80 (obojętny)
  • Triglicerydy o pośredniej długości łańcucha
  • Otoczka kapsułki żelowej (żelatyna, glicerolroślinny)
  • Barwnik:
    papryka(zawiera soję), dwutlenek tytanu

Informacja alergiczna

Produkt nie zawiera:
cukru, soli, skrobi, kukurydzy, drożdży, pszenicy, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapacho­wych lub barwiących.